Naša kapljica v morje ljubljenega športa

Nika Štremfelj
Avtor prispevka: , objavljeno 11. avgusta 2014 .

Tako, za nami je letošnja gorskohitrostna dirka Lučine, kjer smo se nekaj blažjim sončnim opeklinam navkljub izredno zabavali, kot vedno. Težko je izpostaviti le enega dirkača, ki je najbolj navdušil, saj so prav vsi nastopili s strastjo, veseljem in za svoj užitek, pa tudi užitek gledalcev, tvegali svoje zdravje na kar nas je po lanski nesreči Slavka Zormana v Ilirski Bistrici, spomnilo prevračanje Primoža Tavčarja, (dokaj)novopečenega očka, na izhodu iz devetega ovinka, ki se je k sreči končalo le z zvito pločevino.

Na nekaj dirkalnikih ste morda opazili tudi nalepke vašega in našega portala svet-hitrosti.com, za kar se moram zahvaliti Alešu Žaklju (Yugo 45), Janezu Bogataju (Renault Clio) ter Igorju Pokornu (VW Polo 75), ki so prijazno odstopili del oglasnega prostora, kamor bi sicer sodile (in bi jim tudi privoščil) sponzorske nalepke.

V Lučinah sem se prvič preizkusil tudi v vlogi fotografa, ob prihodu domov pa na profilu enega izmed “foharskih” amaterskih (kvaziprofesionalnih) kolegov fotografov zasledil ponudbo v stilu, “dragi dirkači, če potrebujete fotografije, lahko kupite moje” ki me je kar nekoliko razjezila.

Sam pri sebi sem si mislil, presneto teslo, denarja v tem športu že tako ali tako ni, večina dirkačev se financira iz lastnega žepa in brez pomoči sponzorjev gre v rdeče številke zato, da se nekdo, ki kupi malce dražji fotoaparat, z novinarsko akreditacijo izogne plačilu vstopnine in tako zastonj spremlja dirko, potem pa za povrhu hoče še dirkačem prodajati fotografije njih samih! Seveda ima vsako pravico, le moralnost takšnega početja je vprašljiva (glede na to, da govorimo o obubožanem športu, ki krvavo potrebuje nove gledalce in ne o Formuli ena, kjer se vrtijo milijoni in se lahko nekdo preživlja s prodajanjem fotografij dirkalnikov in dirkačev).

Zato sem se sam odločil, da bodo vse slike, ki sva jih s pomočjo moje boljše polovice posnela, dirkačem in gledalcem na voljo povsem brezplačno, brez včasih že prav nadležnih vodnih tiskov, s katerimi nekateri ščitijo svoje fotografije, kot bi bile zlata vredne. Recimo temu: roka roko umije!

To bo najina majhna kapljica v morje slovenskega motošporta in če bodo gledalci delili slike, ter s tem pritegnili nove gledalce in če bodo dirkači delili ali kako drugače uporabili fotografije, ter s tem pridobili kakšnega sponzorja, bom prav vesel!

 

Foto: Nika Štremfelj/Svet-Hitrosti.com

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

81 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje