Nas bo Pirelli prikrajšal za dvoboje?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. aprila 2015 .

Iz Pirellija so sporočili izbrane zmesi gum, ki jih bodo ekipam in dirkačem ponudili za naslednje štiri dirke v Španiji, Monaku, Kanadi in Avstriji. Gre za enake zmesi, kot smo jih videli lani, vendar pa naj bi bile letos gume nekoliko bolj obremenjene, saj so dirkalniki nekoliko hitrejši. Izbira bi lahko še popestrila dogajanje na stezah, ali pa onemogočila taktiziranje Ferrarija, čigar dirkalniki so nekoliko bolj prijazni do gum, kot naprimer Mercedesovi Srebrni Puščici.

V Barceloni bodo tako na voljo oranžne trde in bele srednje trde gume – najtrši zmesi v ponudbi. Steza v Montmelu ponavadi postreže z visokimi temperaturami asfalta, konfiguracija pa močno obremenjuje gume, zato naj bi bila izbira najoptimalnejša.

Za ulično dirko v Monte Carlu in dirko v Kanadi so se odločili ponuditi najmehkejši zmesi v ponudbi, torej rumene mehke ter rdeče supermehke. Monako je najpočasnejše dirkališče na koledarju. Zavita konfiguracija ovinkov ter gladek asfalt od gum terjata veliko mehanskega oprijema. Ravno zato je to dirkališče najbolj primerno za prvo letošnjo uporabo rdečeoznačenih gum, ki se hitro ogrejejo na delovno temperaturo.

Tudi v Kanadi dirkalniki potrebujejo mehanski oprijem, saj temperature, v katerih potekajo dirke, niso prav visoke. Zato bo tudi v Montrealu idealna izbira kombinacija mehkih in supermehkih gum.

Dirkališče v Avstriji se ponaša z nekaj ostrimi zavoji, zaradi katerih je povprečna hitrosti relativno nizka, vreme pa je nepredvidljivo, zato bodo tudi na tej stezi primerna izbira mehke in supermehke zmesi.