Napetost med Rossijem in Marquezom letos manjša

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2016 .

Marc Marquez je dejal, da je letos odnos med njim in Valentinom Rossijem precej manj napet. Dvojica se je na minuli dirki v Silverstonu na stezi spopadla “na nož” dvoboj pa je spomnil na lansko dirko v Sepangu, kjer se je med njima zanetil hud spor.

Rossi in Marquez sta večkrat zamenjala mesti, nato pa je Italijan izgubil stik z dirkačem Honde, ki je zatem v dvoboju s Calom Crutchlowom za drugo mesto naredil napako in zdrsnil na peto mesto.

Marquez je takoj po dirki priznal, da se je v dvoboju zabaval, pa tudi, da je želel preveč in je zato naredil nepotrebno napako, ki ga je stala boljše uvrstitve.

“Po dirki smo z moštvom imeli običajen sestanek, kjer so mi navili ušesa,” je šaljivo dejal Marquez. “Vse se je začelo z napačno izbiro prednje gume, nato pa me je v žaru borbe zaneslo in sem se odločil tvegati.”

Španec pa je pojasnil, da se z dvobojem z Rossijem ni ponovila lanska zgodba iz Malezije. Rossi je dejal, da je bil dvoboj tokrat drugačen, kot lani, saj naj bi tokrat oba stremela k višji uvrstitvi, Marquez pa tokrat ni nasedel na Italijanovo vabo: “O tem ne bom govoril, saj me ne zanima, kaj misli ali govori Rossi. Dobro vem, kakšen je bil moj cilj v obeh primerih. Med nama z Rossijem vlada profesionalen odnos, kar je pomembno za ta šport. Napetost med nama na tiskovnih konferencah je letos precej manjša. Letos set normalno pozdraviva, ko se vidiva in si seževa v roke. Na stezi pa se boriva, če je to potrebno, tako kot se boriva z drugimi,” je še pojasnil Marquez, ki ima pred zadnjimi šestimi dirkami sezone 50 točk prednosti pred drugouvrščenim Rossijem.

 

Foto: Honda