Napaka Red Bulla: Verstappen ni vedel za Norrisovo kazen

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2024 .

Max Verstappen med dvobojem za zmago z Landom Norrisom ni vedel, da je McLarnov dirkač pod preiskavo zaradi vožnje izven steze, po mnenju svetovalca ekipe, Helmuta Marka pa bi se s tem podatkom lahko izognili trčenju, ki je zaznamovalo dirko.

Norris je bil kasneje kaznovan s 5-sekundno kaznijo, a je bila kazen izdana šele po trčenju z Verstappnom. Marko je dejal, da je ekipa ostala brez zmage zaradi številnih dejavnikov: “Drugi Maxov postanek ni bil dober, zato je Lando lahko ujel DRS, zmotili smo se tudi pri predpostavki, da bodo trde gume najboljša izbira, čeprav niso bile. Temperature so bile nižje, na situacijo pa je vplivalo tudi dejstvo, da je imel Lando nove gume, mi pa rabljene. Toda rekel bi, da sta oba vozila preveč agresivno. Krivda na naši strani je, da smo vedeli za preiskavo Norrisa, nismo pa vedeli, če bo kaznovan. Toda če pogledamo nazaj, bi lahko Maxu naročili, naj ga spusti naprej. Toda kljub temu smo povečali prednost v obeh prvenstvih,” je še dodal Marko.

Marko je dejal, da je bil dvoboj na trenutke zelo zanimiv, a se je nekako skazil v obtoževanje, kdo je koga rinil s steze in kdo je vozil izven steze, namesto, da bi se osredotočila, da v cilj prideta na pošten način.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje