Napačen gumb Rosberga stal zmage?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2014 .

Nico Rosberg je po dirki za VN ZDA pojasnil, da je pred prehitevanjem Lewisa Hamiltona napravil napako, ki je moštvenemu tekmecu olajšala prehitevanje za zmago.

Nemec je v prvem deli dirke suvereno vodil, nato pa v 24. krogu ni mogel ubraniti napada Hamiltona. Rosberg je razkril, da si pri branjenju položaja ni pomagal z dodatno močjo sistema ERS, saj je za aktivacijo uporabil stikalo, namesto gumba.

“Naredil sem napako, saj sem narobe uporabil stikalo. Ko sem videl, da me je začel prehitevati, sem poskušal uporabiti dodatno moč, ki pa je ni bilo. Mislil sem, da sem uporabil pravo stikalo, a je moč prišla z zamikom. Če bi dodatno moč aktiviral z gumbom na volanu, bi jo dobil takoj, s stikalom pa se aktivira z zamikom, zato pri obrambi nisem imel pomoči KERS-a. Šlo je za veliko razliko v moči, zato me je zlahka prehitel. Naredil sem napako, za katero niti nisem vedel,” je priznal Rosberg, ki je priznal, da bi svoje mesto lahko branil nekoliko bolj agresivno, kar pa najbrž ne bi prineslo veliko razlike.

“Prepričan sem, da bi lahko bolje opravil z obrambo mesta, toda gre za stvar presoje. Če bi se branil bolj, bi on na zunanji strani zaviral pozneje in me prehitel v naslednjem ovinku. Mislil sem, da bo prenehal s prehitevanjem, če bom nakazal, da ga zapiram, a temu ni bilo tako,” je pojasnil Nemec.

Foto: Mercedes