Namesto v dirkaški pokoj bi Rossi v 2021 lahko prestopil k Petronas Yamahi

Valentino Rossi VR46 Monster Yamaha MotoGP
Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2020 .

Valentino Rossi bi bil v sezoni 2021 pripravljen prestopiti tudi v poltovarniško moštvo Petronas SRT, je priznal v pogovoru za italijansko Gazzetto dello Sport. Yamaha se bo ob začetku letošnje sezone, ko se bodo podpisovale nove pogodbe, morala odločiti, kdo bo dirkal za njihovo tovarniško moštvo in kdo bo dirkal v poltovarniški ekipi Petronas SRT.

Fabio Quartararo je v lanski sezoni na Petronasovi Yamahi pokazal solidno formo in si zato obeta napredovanje v tovarniško moštvo, kjer ob Rossiju zdaj dirka Maverick Vinales. Slednjega si močno želijo pri Ducatiju, s čimer bi Rossi lahko obdržal svoje mesto, Quartararo pa bi nadomestil Vinalesa.

Toda Yamaha je v pretekli sezoni s prestrukturiranjem ekipe dosegla, da Španec posega po najvišjih uvrstitvah, zaradi česar bi se lahko zgodilo, da bo moral prostor za Quartarara sprazniti prav devetkratni svetovni prvak Rossi, ki pa je priznal, da bi bil pripravljen presedlati na poltovarniško Yamaho, še posebej zdaj, ko bo ekipa Petronas SRT uživala polno tovarniško podporo.

“Ne vidim velike razlike, če ostanem tu, ali grem k Petronasu, saj se mi ne zdijo slabo moštvo,” je povedal Rossi. “Seveda bi raje ostal tu, toda za dva sedeža se potegujemo trije dirkači, zato moram razmišljati tudi o tretji možnosti. Morda bo Vinales odšel k Ducatiju ali pa bo Quartararo prišel v naše moštvo. Potreboval bom nekaj časa za razmislek. Tam nekje na polovici sezone se bom pogovoril z Linom Jarvisom in Yamaho. Žal pa se zadnje čase vse odloči že na začetku sezone.”