Nakagami v nemilosti tekmecev MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2022 .

Japonec Takaaki Nakagami je z manevrom na dirki MotoGP v Barceloni, pri katerem je trčil v Alexa Rinsa in Francesca Bagnaio, izgubil tudi podporo dirkačev, ki so ga po incidentu z Rinsom v Mugellu še zagovarjali, meni Johann Zarco.

Nakagami, čigar prihodnost v razredu MotoGP naj bi bila, sodeč po govoricah, ogrožena, je bil na zaviranju v prvi ovinek preveč agresiven, zaradi česar je padel in s steze pomedel tudi Rinsa in Bagnaio.

Rins je pri padcu utrpel zlom levega zapestja, v bolnišnici pa je na opazovanjih ostal tudi Nakagami, ki je z glavo udaril ob zadnje kolo Bagnajevega Ducatija.

Rins in Nakagami sta trčila že na dirki v Italiji, a je nekaj dirkačev stopilo na stran dirkača LCR Honde, ki je tudi sicer znan po precej agresivnem slogu prehitevanj, toda po mnenju Zarca je Japonec po Barceloni zdaj ostal tudi brez njihove podpore.

“O incidentu v Mugellu smo govorili na sestanku varnostne komisije, kjer je Rins vprašal za naše mnenje,” je pojasnil Zarco. “Skoraj vsi smo menili, da Nakagami ni bil kriv in da so se sodniki odločili prav, ko ga niso kaznovali, čeprav smo se strinjali, da je včasih precej agresiven pri prehitevanjih. Če v Mugellu ni naredil napake, pa je po Barceloni ostal brez podpore, ki je je bil deležen na sestanku komisije,” je poudaril dirkač Pramac Ducatija.

https://twitter.com/MotoGP/status/1533501715550543873

Da v primeru trčenja v Barceloni ni šlo za dirkaško nesrečo pa meni tudi zmagovalec dirke, Fabio Quartararo, ki je dejal, da ne ve, kako je mogoče, da je Nakagami, ki je dirko začel z dvanajstega mesta, v prvem ovinku bil tako blizu Bagnaie, ki je štartal kot drugi, da je lahko trčil v njegovo kolo. “To ni bil dirkaški incident,” je dejal dirkač Yamahe. “Ne vem kako je mogoče, da je bil Pecco drugi, Nakagami pa daleč za njim, v prvem ovinku pa je trčil v njegovo kolo. V prvih krogih bi morali vsi dirkači bolj paziti in se zavedati, da vozimo z velikimi motorji, ki tehtajo najmanj 160 kilogramov. Če te motor zadane, lahko tudi umreš. Začetek dirke je za nas najbolj nevaren, po prvem krogu pa je tveganja nekaj manj.”

Jorge Martin se je strinjal s Quartararojem, dodal pa je, da so komisarji v Mugellu postavili slab primer za naprej. “Mislim, da ni šlo za dirkaški incident in bi morali Nakagamija kaznovati že v Mugellu. Ker ga niso, zdaj misli, da lahko dela, kar hoče. Zdaj je to storil ponovno in tudi tokrat ga niso kaznovali, zato bo enako storil tudi na naslednji dirki. Alexu Rinsu je zlomil zapestje, tudi s svoje strani bi skoraj plačal visoko ceno s svojo glavo in to je nevarno za vse ostale. Vodstvo dirke mora razviti nek sistem, ki bo pomagal paziti na varnost dirkačev in to, da ga niso kaznovali, zagotovo ni pravi način,” je še dodal Španec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj