Nakagami v garažah “jokal”, ker se mu ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2021 .

Takaaki Nakagami je priznal, da je po koncu dirke, saj mu sedem desetink zmanjkalo do stopničk v Jerezu. Skozi celotni vikend je bil najhitrejši na dirki pa mu je nekaj zmanjkalo. Dirko je končal na nehvaležnem četrtem mestu.

Odločitev, da bo svoj motor preklopil na starejše podvozje se je izkazala za pravilno, saj je bil celotni konec vikenda najhitrejši Hondin dirkač na stezi. Starejše podvozje mu je dalo več oprijema. Kljub temu, da je zadovoljen z rezultatom v Jerezu ima Nakagami nekaj mešanih občutkov. Veseli se dirke v Le Mansu, saj imajo sedaj ritem in hitrost za borbo z najboljšimi.

“Zadovoljen sem s sabo, dirka je bila precej težka in 25 krogov je bilo težkih. Dirka je bila res hitra, vendar smo držali ritem. Na motorju sem imel res dober občutek od začetka do konca vikenda. Bil sem zelo, zelo blizu tretjemu mestu. Občutki po dirki so mešani,” je dejal Takaaki.

»Po tekmi sem kričal. 50% sem bil ponosen 50% pa razočaran. Ne vem, kako lahko razložim kako se počutim. Ko sem prišel do garaže, sem jokal, ker sem začel razmišljati o prvem odru. Malce sem razočaran, ampak to je dirkaško. Kljub temu sem vesel saj je četrto mesto za nas dober rezultat. Zdaj vemo, da imamo tempo in dobro hitrost. Veselim se Le Mansa,” je še dodal Japonec.