Nakagami trening končal z rokavico polno krvi

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2022 .

Takaaki Nakagami je od zdravnikov dobil zeleno luč za nastop na prvem prostem treningu za VN Japonske, katerega pa je, po njegovih besedah, končal z rokavico polno krvi.

Japonec je minulo nedeljo na dirki v Aragoniji pri trku z Marcom Marquezom utrpel ureznine na dveh prstih desne roke, po operaciji v Barceloni pa je dobil dovoljenje za nastop na prvem treningu, po katerem bodo z zdravniki ocenili zdravstveno stanje in se nato odločili o nadaljevanju dirkaškega vikenda.

Dirkač LCR Honde je bil na treningu sicer le štiri desetinke sekunde počasnejši od najhitrejšega časa, ki ga je postavil Jack Miller. “Zdravniki pravijo, da sem ostal brez 20 odstotkov kite v prstancu, ter 60 odstotkov v mezincu, ki je torej najbolj poškodovan. K sreči ne potrebujem presaditve kože. Rana je odprta, na pogled ni lepo, vendar lahko rano zašijejo,” je povedal in razkril, da je na treningu nastopil s tanjšim povojem, da je lahko na roko nadel rokavico, za zdaj pa še ne ve, ali bo lahko nastopil na dirki. “Po treningu je bila rokavica povsem krvava, zato je celotna dolžina dirke vprašljiva. Danes sem vozil uro in 15 minut, toda šlo je za pet kratkih nizov. Trenutno kaže, da ne bom mogel odpeljati celotne dirke,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj