Nakagami: Testiranja so bile zaradi stanja poškodovane rame zelo otežena

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Takaaki Nakagami priznava, da so bili prva letošnja predsezonska testiranja v Sepangu zanj zelo zahtevna, saj je stanje njegove rame po poškodbi še vedno precej od optimalnega. Japonski dirkač je lani predčasno končal sezono ter odšel na operacijo rame. Tako je poleg zadnjih treh dirk izpustil tudi vsa posezonska testiranja. Prvič po operaciji je tako na motocikel sedel v Sepangu. Toda, ker še ni povsem okreval po poškodbi je bila njegova sposobna v Maleziji precej omejena. Skupno je sicer postavil triindvajseti najhitrejši čas, 1,511 sekunde slabše od najhitrejšega časa Fabia Quartararoja.

“Težko je dobro primerjati letošnji motocikel z lanskim, saj zaradi poškodbe še nisem 100% pripravljen. Lahko rečem, da sem nekje med 55 in 60%. Ta steza pa je še posebej fizično zahtevna. Zaradi poškodbe tako na nekaterih delih steze še ne morem voziti tako kot bi sicer. Kot lahko vidite po časih krogov smo precej počasni, tako, je potrebno izboljšati še kar nekaj stvari. Trenutno tako težko ocenim ali je letošnji motocikel zahtevnejši od lanskega. Občutki so sicer že takoj nekoliko drugačni. Ima nekatere dobre stvari in stvari, ki jih moramo izboljšati. Težko je reči. Ko bom ponovno 100% pripravljen bom lahko natančno povedal.”

“Prvi dan sem čutil še veliko bolečine, drugi in tretji pa sta bila nekoliko lažja. Zadnji dan sem tako uspel opraviti skoraj 50 krogov. Časi krogov še niso takšni kot bi si želeli, toda preizkusili smo različne svari, ki so bile pozitivne. Sedaj grem za skoraj dva tedna nazaj na Japonsko, da se spočijem in še okrevam. Upam, da stanje nekoliko boljše že do testa v Katarju.”

Testiranja v Katarju bodo na sporedu med 22.2 in 24.2.2020.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish