Nakagami se v 2021 spogleduje z naslovom svetovnega prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2020 .

Takaaki Nakagami je po uspešni sezoni 2020 napovedal, da želi prihodnje leto pokazati še več in se morda vmešati celo v boj za naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP.

Japonec je letos kar dve dirki končal na četrtem mestu, nekaj krat pa se je celo boril za zmago oziroma uvrstitev na stopničke. Na VN Aragonije, katero je kot prvi Japonec po letu 2004 začel z najboljšega startnega položaja, je vodil, a potem padel in ostal brez točk, padel pa je tudi na VN Valencije, zaradi česar je tudi v točkovanju prvenstva zdrsnil s petega na končno deseto mesto.

Takaaki Nakagami je najnižjo uvrstitev, 10. mesto, zabeležil na prvi letošnji dirki v Jerezu.

Kljub dvema spodrsljajema pa je letos navdušil, saj se je pogosto znašel na mestih, na katerih ga nismo bili vajeni. Pravzaprav je vse dirke, katere je končal, zaključil med najboljšo deseterico.

Prihodnjo sezono bo dirkal z letošnjim Hondinim motociklom, katerega je preizkusil in o njem ni znal povedati veliko slabega, kar bi lahko pomenilo, da ga bomo videli dirkati povsem v ospredju in če bo sezona 2021 podobna letošnji, za naslov ne bo potreboval vrhunskih rezultatov, temveč le konstantne uvrstitve v najboljši peterici, kot je to letos uspelo novemu prvaku MotoGP, Joanu Miru.

Zaradi zamrznitve razvoja motorjev, bo Nakagami prvič na razpolago imel praktično enak motocikel, kot ostali trije Hondini dirkači in to mu odpira nove možnosti za napredek. “Letos smo, v primerjavi z lani, naredili velik korak naprej, za to pa se moram zahvaliti svoji ekipi,” je povedal. “Zdaj že razmišljamo o prihodnji sezoni, ko lahko naredimo še korak naprej in se, tako vsaj upam, borimo za naslov svetovnega prvaka,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish