Nakagami prvič vozil Hondin letošnji motocikel

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2020 .

Takaaki Nakagami je na torkovih testiranjih v Misanu prvič preizkusil letošnjo različico Hondinega motocikla RC213V.

Japonec je z lanskim motociklom, ki ga za dirke pripravlja moštvo LCR Honda, na dosedanjih dirkah zbral 53 točk in je deveti v razvrstitvi svetovnega prvenstva, hkrati pa je z le 23 točkami za vodilnim dirkačem prvenstva najbolje uvrščeni Hondin dirkač.

Japonec je na testiranjih vozil motocikel, s katerim dirka Alex Marquez, Honda pa se je za to potezo odločila zaradi neljube situacije, v kateri so se znašli po poškodbah sicer vodilnih dirkačev, Marca Marqueza in Cala Crutchlowa. Z letošnjim motociklom je sicer vozil le dopoldan, po padcu pa je preizkus prekinil in se je raje posvetil svojemu motorju, saj bo ta konec tedna v Misanu potekala še druga dirka.

Čeprav je Honda na zimskih pripravah na sezono doživela hladen tuš, ko so odkrili težave z letošnjim motociklom, pa je Nakagami ocenil, da sam okvir ni dosti drugačen, od lanskega. “Pogonski agregat je malce drugačen, ima več moči, toda šasija je zelo podobna. Občutki niso bili ne boljši, niti slabši,” je povedal Japonec, ki bo še ta teden začel pogovore s Hondo glede načrtov za prihodnjo sezono, ko naj bi na podlagi letošnji dosežkov na dirkah dobil aktualno verzijo motocikla.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish