Nakagami priznal: Klonil sem pod neverjetnim pritiskom

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2020 .

Takaaki Nakagami je priznal, da je na dirki za VN Teruela padel, ker je klonil pod neverjetnim pritiskom, ki ga je čutil zaradi štarta s prvega mesta.

Dirkač LCR Honde je v soboto postal prvi Japonec na “pole positionu” po 16 letih, številni dirkači pa so ga zaradi hitrosti na prostih treningih postavili v vlogo favorita za zmago na dirki. Toda upi po premierni zmagi so splavali po vodi po vsega petih ovinkih, ko je padel in odstopil. “Kakšna škoda,” je povedal potem. “Naredil sem eno napako, ki me je veliko stala. Res sem razočaran. Moral sem poizkusiti dati vse od sebe, a sem bil nekoliko prehiter. Še zdaj ne morem verjeti, da sem naredil takšno napako. Razočaran sem nad sabo, k sreči pa se nisem poškodoval.

Pred dirko sem prvič začutil ogromno pritiska od zunaj, katerega pa preprosto nisem zdržal in zato sem naredil neumno napako iz katere se moram naučiti.”

O dirki pa je še povedal: “Vedel sem, da je Morbidelli tik za zmano, zato sem moral zapirati linijo vse od prvega ovinka. Naredil sem napako in zapeljal z idealne linije, potem pa motorja nisem mogel več obvladati, kar me je nekoliko presenetilo, saj v tistem ovinku nikoli nisem imel podobnih težav. Na dirki sem bil malce preveč živčen, bil sem preoster na zaviranju.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish