Nakagami podpisal dvoletno podaljšanje pogodbe s Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2020 .

Takaaki Nakagami bo tudi naslednji dve sezoni ostal v razredu MotoGP, saj je s Hondo podpisal podaljšanje pogodbe.

Japonec je v razred MotoGP napredoval v sezoni 2018 in čeprav dirka za poltovarniško ekipo Honde, LCR, ima pogodbo sklenjeno neposredno s Hondo. V prihodnji sezoni pa bo v roke dobil tudi boljšo opremo, saj bo, za razliko od letos, ko dirka na lanski Hondi RC213V, skupaj z moštvenim kolegom Alexom Marquezom, ki se mu bo pridružil ob koncu letošnjega leta, vozil na enakem motociklu, kot tovarniška dirkača Marc Marquez in Pol Espargaro.

“Moja prihodnost za naslednji dve sezoni je zdaj rešena, tako da se lahko v miru osredotočim na zadnje štiri letošnje dirke,” je povedal Nakagami, ki je v točkovanju prvenstva na petem mestu z 29 točkami zaostanka za vodilnim Joanom Mirom.

“Prihodnjo sezono bom dobil najnovejši paket, tako da bodo na stezi štiri enake Honde, kar je dobro zame in za vse nas. Zadnje tri sezone sem vozil eno leto star motocikel, prihodnjo sezono pa so mi pri Hondi zagotovili, da bomo z Marcom, Alexom in Polom imeli enak paket in enake motocikle. Vesel sem nove priložnosti, da pokažem svoj pravi potencial in lepo bi bilo, če bi se mi uspelo boriti s tovarniškima dirkačema Honde in ju morda celo premagati,” je povedal Nakagami, ki pa je dodal, da bo najnovejši paket dobil le v sezoni 2021, ta pa ni zagotovljen za 2022.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish