Nakagami podaljšal pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2018 .

Takaaki Nakagami bo tudi v naslednji sezoni nastopal v razredu MotoGP v moštvu LCR Honda. Potrditev se je tako zgodila le nekaj dni pred njegovo domačo dirko v Montegiju. Za japonskim dirkačem je prva sezona v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu, trenutno pa se nahaja na dvajsetem mestu skupnega seštevka. Njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni je dvanajsto mesto. Potrditev podaljšanja pogodbe je bila povsem pričakovana odločitev moštva, ki jo je javno oznanilo tik pred domačo dirko. Nakagami je ob tem dejal:

“Zelo sem zadovoljen, da bom tudi v naslednji sezoni nastopal za moštvo LCR Honda Idemitsu Team. Velika zahvala gre tudi našemu pokrovitelju podjetju Idemitsu za izjemno podporo in tudi moštvu, ki verjame v moje sposobnosti in mi zagotavlja konkurenčen paket. Vsa ekipa je zelo profesionalna in ne bi si mogel želeti več v svoji prvi sezoni v razredu MotoGP, zato sem zelo vesel, da bom nadaljeval sodelovanje z vodjem moštva Luciom Cecchinello in njegovo ekipo.”

“Nestrpno že pričakujem naslednjo sezono, ob tem pa sem povsem osredotočen na svojo domačo dirko v Montegiju in zadnje dirke letošnje sezone.”

Vodja moštva Lucio Cecchinello pa je dodal:

“Veseli smo, da smo skupaj z našim pokroviteljem podjetjem Idemitsu podaljšali sodelovanje z Takaakijem Nakagamijem za naslednjo sezono, saj je bil užitek delati z njim v njegovem prvem letu v najvišji kategoriji. Krstni nastop v razredu MotoGP je izjemno zahteven, saj ta prehod iz nižjega tekmovalnega razreda ni enostaven. Nivo tukaj je izjemno visok. Takaaki je pokazal izjemne sposobnosti in se veliko naučil.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish