Najhitrejši BMW M4

Avtor prispevka: , objavljeno 7. oktobra 2015 .

Z novim BMW M4 GTS je BMW M GmbH pridobil nov in ekskluziven tehnološki model, ki dviguje potencial BMW M4 Coupé na naslednji impresivni nivo. Z močnim, športno odetim videzom in visokozmogljivo tehnologijo se BMW M4 GTS jasno osredotoča na dirkalne steze. Z izmerjenim časom kroga 7 minut in 28 sekund na najbolj zahtevni dirkalni progi na svetu – legendarni Nürburgring-Nordschleife – ta posebna izvedba modela nedvomno izkazuje svoje izjemne sposobnosti. Obenem pa je najhitrejši BMW M4 – podobno kot ostali modeli BMW M – primeren tudi za cestno vožnjo.

bmw-m4-gts-concept-2015-pebble-beach-concours-delegance_100521939_s

BMW M GmbH na trg pošilja BMW M4 GTS v posebni omejeni izdaji 700 avtomobilov in s tem obeležuje 30 obletnico BMW M3, katerega začetki proizvodnje segajo v leto 1986. Tako poudarja inovativen talent inženirjev BMW M pri razvoju pionirskih M tehnologij na področju pogonskega sklopa, šasije in lahke konstrukcije. Prva visokozmogljiva posebna izdaja iz modelne serije M3/M4 bo prvič na voljo tudi na pomembnem severnoameriškem trgu.

»Modeli posebne izdaje, kot so BMW M3 GT, BMW M3 CSL, BMW M3 GTS in BMW M3 CRT imajo desetletja dolgo tradicijo v naši zasedbi srednje velikih avtomobilov – ta tradicija pa se nadaljuje z BMW M4«, je dejal Frank van Meel, izvršni direktor pri BMW M GmbH.

»Modeli namreč izostrijo značaj blagovne znamke BMW M ter utelešajo čustveno bogato in ekskluzivno doživetje v vožnji. Z nastavitvijo BMW M4 GTS smo ubrali radikalno pot pri ustvarjanju športnega stroja za dirkalne steze, ki ponudi vrhunsko dinamiko in zmogljivost, ki navdihuje. S tem modelom demonstriramo današnje možnosti avtomobila, ki je primeren tudi za cestno vožnjo. Lastniki se lahko z BMW M4 GTS zapeljejo na proge, kot so Spa-Francorchamps, Nürburgring ali Laguna Seca – na primer na klubske športne dogodke – in postavljajo čase krogov, ki dvigujejo letev na izjemno visoke ravni za cestne avtomobile.«

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj