Najhitrejši BMW M4

Avtor prispevka: , objavljeno 7. oktobra 2015 .

Z novim BMW M4 GTS je BMW M GmbH pridobil nov in ekskluziven tehnološki model, ki dviguje potencial BMW M4 Coupé na naslednji impresivni nivo. Z močnim, športno odetim videzom in visokozmogljivo tehnologijo se BMW M4 GTS jasno osredotoča na dirkalne steze. Z izmerjenim časom kroga 7 minut in 28 sekund na najbolj zahtevni dirkalni progi na svetu – legendarni Nürburgring-Nordschleife – ta posebna izvedba modela nedvomno izkazuje svoje izjemne sposobnosti. Obenem pa je najhitrejši BMW M4 – podobno kot ostali modeli BMW M – primeren tudi za cestno vožnjo.

bmw-m4-gts-concept-2015-pebble-beach-concours-delegance_100521939_s

BMW M GmbH na trg pošilja BMW M4 GTS v posebni omejeni izdaji 700 avtomobilov in s tem obeležuje 30 obletnico BMW M3, katerega začetki proizvodnje segajo v leto 1986. Tako poudarja inovativen talent inženirjev BMW M pri razvoju pionirskih M tehnologij na področju pogonskega sklopa, šasije in lahke konstrukcije. Prva visokozmogljiva posebna izdaja iz modelne serije M3/M4 bo prvič na voljo tudi na pomembnem severnoameriškem trgu.

»Modeli posebne izdaje, kot so BMW M3 GT, BMW M3 CSL, BMW M3 GTS in BMW M3 CRT imajo desetletja dolgo tradicijo v naši zasedbi srednje velikih avtomobilov – ta tradicija pa se nadaljuje z BMW M4«, je dejal Frank van Meel, izvršni direktor pri BMW M GmbH.

»Modeli namreč izostrijo značaj blagovne znamke BMW M ter utelešajo čustveno bogato in ekskluzivno doživetje v vožnji. Z nastavitvijo BMW M4 GTS smo ubrali radikalno pot pri ustvarjanju športnega stroja za dirkalne steze, ki ponudi vrhunsko dinamiko in zmogljivost, ki navdihuje. S tem modelom demonstriramo današnje možnosti avtomobila, ki je primeren tudi za cestno vožnjo. Lastniki se lahko z BMW M4 GTS zapeljejo na proge, kot so Spa-Francorchamps, Nürburgring ali Laguna Seca – na primer na klubske športne dogodke – in postavljajo čase krogov, ki dvigujejo letev na izjemno visoke ravni za cestne avtomobile.«