Najhitrejšega Quartararoja v Brnu pestijo čudne težave

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2020 .

Čeprav je Fabio Quartararo na popoldanskem prostem treningu postavil najhitrejši čas dirkaškega konca tedna v češkem Brnu, pa Francoz ni bil zadovoljen z obnašanjem zadnje gume.

Ta naj bi bila zelo nepredvidljiva, vodilni v točkovanju prvenstva MotoGP pa krivdo za to pripisuje čudnim težavam z oprijemom.

Quatararo je bil vidno nezadovoljen že na stezi, vendar pa za zdaj še ne obupuje, saj je prepričan, da lahko z ekipo najde rešitev. “Bilo je malce težje, ker vemo, da smo hitri v enem hitrem krogu, težje pa je bilo konstantno voziti hitre kroge,” je pojasnil. “Guma se je prehitro obrabila, vendar pa so imeli vsi dirkači podobne težave. Največ preglavic nam dela konstantnost gume. Vemo, v čem je težava, kar je zelo dobro, ko se malo izgubiš z nastavitvami.”

Yamahi steza v Brnu ne leži, saj asfaltna podlaga ne nudi veliko oprijema, kar je v zadnjih sezonah postala stalnica, Quartararoja pa je presenetilo, da se težava pojavlja tudi letos, ko Michelinove gume ponujajo več oprijema. “Steza s slabim oprijemom nam dela težave. Ducati je tu hiter, ker lahko hitro in močno pospešijo iz zavojev, mi pa moramo izgube nadoknaditi na zaviranju v ovinek. Letos smo imeli manj težav z novimi Michelinovimi gumami, toda tu je pospeševanje iz ovinkov še vedno problematično.

Pogoji na stezi se bodo izboljševali, saj je pred dnevi tu deževalo in na stezi ni bilo veliko gume.”

Maverick Vinales je potrdil Quartararojeve besede in dodal, da bo na dirki ključno vlogo igrala prav obraba gum. “Težko je, saj motocikla v ovinkih ne moreš nagibati prav dolgo. Toda rešitve imamo pripravljene in jih bomo preizkusili že jutri. Veliko dela nas čaka na področju elektronike, saj se moč motorja na gumo prenaša malce drugače, kot v Jerezu, kjer steza nudi veliko oprijema. Ta proga je povsem drugačna in konstantnost gume bo na dirki ključna,” je pojasnil Vinales.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj