Na stopničkah bi moral stati Nico

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2013 .

 

Lewis Hamilton je po osvojenem tretjem mestu na dirki za VN Malezije velikodušno razložil, da bi si to tretje mesto danes bolj zaslužil Nico Rosberg. Hamilton je v srednjem delu dirke poskušal loviti dirkača moštva Red Bull, s čimer je porabil toliko več goriva, da so se pri Mercedesu zbali, da mu bo le tega do konca dirke zmanjkalo. Britanec je zato v zadnjem delu moral varčevati z gorivom, moštveni kolega Nico Rosberg pa ga je ujel in le ukazi iz moštva so mu preprečili, da bi Britanca prehitel ter se zavihtel na tretje mesto.

“Ekipa se je zelo izkazala,” je pojasnil Hamilton. “Lepo je stati na stopničkah za zmagovalce. Če sem iskren, bi si Nico bolj zaslužil biti tukaj. Celo dirko je bil hitrejši od mene, a je odličen moštveni kolega.
Ne morem reči, da je lep občutek stati tukaj, toda dirkanje je dirkanje.”

Prvak iz sezone 2008 pa je pozornost z moštvenih ukazov preusmeril na svojo napako, ko je na prvi postanek zapeljal kar v garažo svojega nekdanjega moštva McLaren. “Izvedel sem Jensona,” je dejal, pri čemer se je nanašal na podobno Buttnovo napako na VN Kitajske leta 2011. “To se mu je zgodilo pred nekaj leti. Toliko let sem se ustavljal v garažah McLarna, da se nisem niti zavedal, da sem storil napako. Ekipi se opravičujem za ta spodrsljaj.”