Na stezi v Abu Dabiju Formule brez dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2024 .

Na dirkališču Yas Marina v Abu Dabiju je v nedeljo potekala prva dirka formul, ki se po stezi vozijo samodejno, brez voznika in to se je tudi videlo.

Dallara Super Formula SF23 se lahko pelje s hitrostjo tudi do 300km/h, toda ker gre za šele prve dirkaške kilometre, dirkalniki sprva niso dosegali najvišjih hitrosti. Vse skupaj pa je na trenutke izgledalo tragikomično, saj so se dirkalniki brez očitnega razloga ustavljali na stezi in s tem povsem zmedli ostale dirkalnike. Videli smo tudi vrtenje dirkalnika na stezi, po katerem AI nekaj časa ni našel poti nazaj na stezo, pa tudi trčenje med dvema dirkalnikoma.

Na stezi je preko dveh dni okrog 10.000 gledalcev spremljalo osem dirkalnikov, na dirki, katero si je preko spleta ogledalo okrog 600.000 gledalcev, pa je na koncu zmagala ekipa Münchenske tehnične univerze TUM.

https://twitter.com/Motorsport/status/1784265741618872537

Nemška ekipa je po zmagi posegla v zadnjem krogu, ko je do takrat vodilni dirkalnik italijanske ekipe UNIMORE nenadoma upočasnil in se ustavil na stezi.

Gledalci so si lahko ogledali tudi dirko umetne inteligence proti človeškemu talentu. Ekipa TII je svoj dirkalnik postavila na stezo proti nekdanjemu dirkaču F1, Daniilu Kvyatu, ki je sicer dobil 45-minutno dirko, a zgolj z 10.38 sekundami prednosti.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje