Na štart relija Nova Gorica 76 posadk, favoriti navdušeni nad traso relija

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2015 .

Na današnji prvi dve hitrostni preizkušnji relija Nova Gorica bo zapeljalo 76 posadk, med katerimi so tudi vsi glavni favoriti. 

Današnji krajši preizkušnji predvsem ogrevanje za jutrišnji odločilni dan.

V servisni coni pred trgovskim središčem v Kromberku temperaturna nezadržno raste, saj se bližata današnji prvi dve hitrostni preizkušnji in s tem težko pričakovani začetek relija. Organizatorji iz vrst AMD Gorica so prek tehničnega pregleda in verifikacije z zadovoljstvom pospremili kar 76 posadk, kar je resnično veliko število prijavljenih dirkačev in najboljša mogoča napoved vrhunskega avtomobilskega spektakla.

V Novo Gorico so tako prispeli vsi favoriti. Od Italijana Umberta Scandole (škoda fabia R5), očeta in sina Hermann Gassner (mitsubishi lancer EVO X) in vseh najboljših slovenskih voznikov. Med Slovenci so kandidati za vrh predvsem Aleks Humar (renault clio R3T), Rok Turk s popravljenim peugeotom 208 R2, Darko Peljhan, Aljoša Novak in Jani Trček (vsi mitsubishi lancer EVO9), prav tako pa tudi Grega Premrl (citroen DS3 R3T) in Tim Novak (peugeot 208 R2). 21-letni Novak, ki je še avgusta dikral na reliju za svetovno prvenstvo v Nemčiji, je bil na primer po prvih prevoženih kilometrih z najetim peugeotom navdušen nad potencialom tega avtomobila.

»Hitrostne preizkušnje so zelo tehnične, a obenem izredno hitre. 

Iskreno sem presenečen nad kakovostjo hitrostnih preizkušenj, ki so mi izredno všeč. Žal nisem dirkal od lanskega novembra, zato si želim predvsem pridobiti samozavest in postopno stopnjevati ritem. Mislim, da sam ne bom dovolj hiter za zmago,« je po ogledu trase relija dejal Hermann Gassner jr., lanski zmagovalec relija Saturnus in nemški podprvak v reliju.

»Težko ocenim moje možnosti. Vsekakor bom napadal in poskusil voziti kar najhitreje. Trasa relija je zelo lepa, a zame osebno prehitra. Na takih preizkušnjah navadno nisem dovolj konkurenčen,« pravi Peljhan, vodilni v skupnem seštevku slovenskega državnega prvenstva.

Reli v Novi Gorici se bo danes začel z dvema hitrostnima preizkušnjama med Ravnico in Kromberkom, ki sta dolgi 4,7 kilometra. Štart prve bo ob 17:48, druga pa se začne ob 20:08.