Na reliju Thüringen med najboljšo polovico

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2016 .

Z nastopom Tima Novaka (tokrat je na vročem sovozniškem mestu izjemoma sedel Florjan Rus, saj je Uroš Ocvirk moral odpovedati nastop zaradi osebnih razlogov) na reliju Thüringen se je letošnja sezona v nemškem pokalu Opel Adam prevesila v drugo polovico. S sedmim mestom (od petnajstih posadk na startu) je naš 22-letni dirkač na najboljši možni način pozabil na nesrečo s prejšnjega relija.

Po 138 kilometrih hitrostnih preskušenj na reliju, ki je bil dolg kar 385 kilometrov, je naša posadka osvojila sedmo mesto, v skupnem seštevku pa zanesljivo ostala na šestem mestu. »V bistvu sem zadovoljen s sedmim mestom, saj po nesreči na reliju Sulingen tako rekoč nisem sedel v pokalnem Opel Adamu. Reli je bil izjemno hiter pa tudi ceste niso bile v najboljšem stanju, zato pridobivati prave občutke oziroma iskati mejo oprijema ni bilo najbolj preprosto opravilo,« je dejal Leščan. »Tokrat sem imel ob sebi tudi novega sovoznika, s katerim pa sva se na srečo takoj ujela. Dejstvo pa je, da je to moja prva sezona v Nemčiji, zato sem z uvrščanjem med boljšo polovico zadovoljen,« je še dejal.

Prihodnja dirka pa bo prava poslastica, saj bodo od 18. do 21. avgusta nastopili na reliju Deutschland, ki šteje tudi za svetovno prvenstvo. Ker bo reli tudi dolg in zahteven, se bo za Oplov pokal štel vsak dan posebej.

108 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish