Na nemško dirko v bran petemu mestu

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2015 .

Posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk bo ta konec tedna nastopila na zadnji dirki mednarodnega pokala Mitropa, kjer trenutno zasedata peto mesto v skupni razvrstitvi in tretje mesto med dirkalniki na prednji pogon.

Na nemškem reliju 3Städte, ki je letošnja deveta oziroma zadnja dirka pokala Mitropa, bo naša mlada posadka s Škodo Fabio R2 znova branila slovenske barve, hkrati pa poskušala obdržati peto mesto v skupnem seštevku pokala Mitropa in tretje mesto med dirkalniki na prednji pogon.

»Nastopila bova s preverjeno Škodo Fabio R2 in kljub dejstvu, da pred dirko ne bo testa, sem prepričan, da se bova s staro znanko hitro spet spoprijateljila. Na tem reliju je naša želja doseči čim boljši rezultat v pokalu Mitropa, ker imava še nekaj možnosti napredovati v skupni razvrstitvi. Na seznamu prijavljenih je kar 127 posadk, med katerimi jih je veliko tudi v razredu R2, zato sem prepričan, da bo dirka zanimiva. Pravi izziv bo predstavljala konfiguracija trase, saj je kar precej hitrih odsekov, nekaj pa tudi počasnih križišč. Pričakujem, da bo potrebno kar precej poguma, da bomo lahko konkurenčni tudi tam, kjer bo zaposlena najvišja prestava. Svoje pa bodo dodali še makadamske ceste, zato bo kar precej pestro,« je dodal Tim.

Dirka se začne v petek, ko bo ob 17h startal prvi nastopajoči, konča pa v soboto približno ob enakem času. Skupna dolžina relija je 333 kilometrov, med katerimi je 122 kilometrov hitrostnih preskušenj.