Na letošnji Hondi bo manj oranžne barve

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2024 .

Moštvo Repsol Honda bo letos po dolgih letih prvič nastopalo brez zvezdnika Marca Marqueza, a v taboru japonskega moštva odhod Španca ni edina sprememba. Ekipo je z osemkratnim svetovnim prvakom zapustil tudi sponzor Red Bull, pred začetkom sezone pa smo izvedeli, da bo na Hondinih motociklih prvič po dolgem času videti obsežne spremembe v barvni kombinaciji, saj bo precej manj izpostavljen glavni sponzor Repsol.

RC213V, kateri bosta vozila Luca Marini in Joan Mir, bosta tako v jubilejni trideseti sezoni sodelovanja med Repsolom in Hondo, precej manj oranžne, prav lahko pa se zgodi, da bo 2024 tudi zadnja sezona partnerstva, saj je Repsol v 2023 pogodbo podaljšal za eno leto. V pogodbi naj bi bilo zapisano, da je možno tudi podaljšanje, toda eden izmed pogojev naj bi bil, da v ekipi ostane Marc Marquez.

Z odhodom Marqueza je Repsol tako uspel zmanjšati obseg oglaševanja, Honda pa v 2024 tako ali tako želi bolj uveljaviti barve, značilne za njihovo znamko, torej rdečo, modro in belo. V barvah HRC smo v preteklih letih večkrat videli nastopati Hondine wildcard dirkače, Honda pa v teh barvah že nastopa v motokrosu ter prvenstvu WorldSBK.

Honda bo svoje moštvo in nove barve, katerih končna podoba še ni dokončno dorečena, predstavila 13. februarja v Madridu. Marini in Mir bosta čez dva tedna na prvih letošnji testiranjih MotoGP v Sepangu nastopala na pretežno črnih motociklih.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj