Na Lavanttalu zaenkrat le 18 slovencev

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2014 .

Reli Lavanttal bo tudi letos zaznamoval začetek slovenskega državnega prvenstva v reliju. Tako nas, kot gledalce pa žalosti dejstvo, da je nanj zaenkrat prijavljenih vsega 18 slovenskih posadk, medtem ko jih je lani nastopilo 28. Kljub okrnjenemu številu nastopajočih na prvem izmed sedmih relijev v letošnji sezoni pa pričakujemo, da se bo ta številka povečala, če prej ne, na petih domačih prireditvah.

Tudi letos je veliki favorit sezone Aleks Humar z Renault Cliom R3, ki je svoj dirkalnik po zimskem spancu dodobra pretegnil na reliju Rebenland, ki je štel za pokal Mitropa. Tam je nastopila tudi Asja Zupanc z Mitsubishi Lancerjem EVO IX, ki bo na reliju Lavanttal edina slovenska udeleženka v dirkalniku s pogonom na vsa štiri kolesa.

Točke za slovensko prvenstvo bodo čez dva tedna v Avstriji nabirali še (glede na listo prijav na www.as2005.eu) Rok Turk, Alan Pajk, Aleš Zrinski, Tim Novak, Grega Premrl, Andrej Velkavrh, Martin Mlinar, Jan Mrak, Klemen Popit, Matej Požar, Jure Jereb, Franci Božič, Matjaž Mihevc, Robert Markič, Simon Mlinar ter Tilen Holynski.