Na dveh dirkah pokala ADAC s točkami in dobrimi občutki

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2015 .

Za Klemnom Gerčarjem sta dve zaporedni dirki nemškega pokala ADAC, prva je bil v Avstriji, druga pa na Nizozemskem, in na obeh je slovenski motokrosist nanizal dobre rezultate.

Na prvi dirki v Riedu v Avstriji je Klemen preskusil nove Mitasove pnevmatike, s katerimi je zelo zadovoljen, in tudi sicer je na tej dirki naredil lep korak naprej v primerjavi s tovarniškimi vozniki »Dirka je bila sicer naporna, vroča, a vztrajnost se poplača. Tako sem v drugi vožnji dosegel 13. Mesto, kar je bil do takrat moj najboljši letošnji rezultat.«
Na naslednji le teden dni kasneje na nizozemskem pa je naredil nov korak naprej. Pred dirko je opravil nekaj kondicijskih priprav, z dobrimi občutki pa je začel vikend. Na kvalifikacijah, tako kot v Avstriji, sicer ni blestel, smola v prvi vožnja pa je povzročila, da je to končal brez novih točk, saj je na blatni stezi vanj trčil tekmec in ga zbil z motocikla. Zato se je na drugo vožnjo bolj resno pripravil in že napadal deseto mesto, ko je v blatnih pogojih ponovno padel in se moral tako zadovoljiti z enajstim mestom.
Klemen tako trenutno zaseda 27. mesto s 25 točkami.

»Na obeh dirkah sem videl, da sem bil boljši v drugi vožnji, kar pomeni, da sem kondicijsko dobro pripravljen. V drugi polovici sezone mi gre počasi vedno bolje, zdaj moram delati na bolj agresivnih startih in predvsem, kako obraniti položaj v prvem in drugem ovinku, ko je med nami dirkači najbolj tesno. Vse to zdaj delam že z mislijo na pokal narodov MxON, kjer bom zastopal barve Slovenije, in pa seveda z mislimi na naslednjo sezono. Motocikel dobro razvijamo, motivacije mi ne manjka, in to je najbolj pomembno,« je po obeh preizkušnjah pokala ADAC povedal Klemen.

Zdaj ga čaka dirka v Italiji v razredu MXGP v Mantovi, ki bo na sporedu 23. avgusta.

TV ekipa organizatorja prvenstva MXGP pa je o Klemnu in njegovi ekipi 62Motsport posnela tudi predstavitveni video prispevek, ki si ga lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=xWoOAeB4c7g&feature=youtu.be

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo