Na drugem treningu F1 v Abu Dabiju najhitrejši Leclerc

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2023 .

Charles Leclerc je bil najhitrejši na drugem prostem treningu F1 v Abu Dabiju, kjer je njegov moštveni kolega Carlos Sainz doživel hudo nesrečo. Španec se ni poškodoval, tudi obseg poškodb dirkalnika ne zajema motorja ali menjalnika, tako da se je, kot kaže, izognil izgubi štartnih mest zaradi menjav.

Sainzova nesreča se je pripetila že po osmih minutah, po besedah ferrarijevega dirkača pa jo je zakrivila grbina na stezi skupaj z umazanim zrakom izza drugega dirkalnika, za katerim je vozil. Zaradi nesreče je bil trening prekinjen z rdečo zastavo, saj so morali na mestu trka popraviti zaščitno ograjo, minilo pa je pol treninga, preden so se dirkači spet lahko vrnili na stezo. A praktično takoj je bil trening znova prekinjen, tokrat zaradi vrtenja Nica Hulkenberga, ki je s svojim haasom oplazil zaščitno ograjo na izhodu iz prvega ovinka.

Lando Norris je postavil drugi čas treninga pred Maxom Verstappnom, četrti je bil Valtteri Bottas, peti pa Sergio Perez. George Russell, najhitrejši dirkač prvega treninga, je bil šesti, pred Guanyujem Zhouom, moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, Pierrom Gaslyem ter Oscarjem Piastrijem.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj