Na 5. Petrol reli Nova Gorica kar 97 posadk

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2016 .

Organizatorji 5. Petrol relija v Novi Gorici so za svojo letošnjo prireditev, ki bo potekala v petek in soboto, dobili kar 97 prijav. Številka 1 bo pripadla Claudiu De Ceccu s peugeotom 208 R5. Na štartu tudi vsi najboljši aktivni slovenski vozniki relija.

Organizatorji relija iz vrst AMD Gorica odštevajo zadnje dni pred peto izvedbo svojega relija, ki je letos po zaslugi Petrola dobil tudi generalnega pokrovitelja. Tako kot lani se nam odlična dirka obeta tudi v petek in soboto, ko bo na sporedu devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 100 kilometrov. Organizatorji so namreč dobili kar 97 prijav, kar je za današnje čase zagotovo odlična številka. Visoko število prijavljenih kaže na ugled relija tako doma kot v tujini, prav tako pa tudi na njegov status, saj šteje tako za pokala Mitropa kot tudi pokal Alpe Adria.

Na reli se letos spet vrača nekdanji zmagovalec Claudio De Cecco s peugeotom 208 R5, ki je bil s tem dirkalnikom v Novi Gorici najhitrejši predlani, pred tem pa je reli dvakrat dobil tudi s fordom focusom WRC. De Ceccu na seznamu prijavljenih sledita Madžar Krisztian Hideg (mitsubishi lancer EVO9) in Aleks Humar (renault clio R3T), vodilni v skupnem seštevku slovenskega državnega prvenstva.

“Zelo smo zadovoljni z odzivom voznikov na naš reli. Imena s seznama prijavljenih posadk so kakovostna in relativno izenačena. To obeta napeto in zanimivo dirko, zato si želimo tudi kar največjega števila gledalcev,” je povedal Renato Hvala iz organizacijskega odbora relija.