MV AGUSTA Superveloce Alpine: Motocikel, ki ga je navdihnil ALPINE A110

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Model so poimenovali Superveloce Alpine, odet pa je v prepoznavno modro barvo, ki se “popolnoma ujema z modelom A110.” Omejena serija motocikla je opremljena tudi z logotipi znamke Alpine ter kolesa v črni barvi, obdelana s CNC-strojem.

Omeniti velja še sedež iz alkantare s šivi v modri barvi ter motive v barvah francoske in italijanske zastave na obeh straneh. Za moč skrbi 798-kubični trivaljni motor, ki proizvede 108 kW (147 KM) in 88 Nm maksimalnega navora. Če to ni dovolj, je na voljo dirkaški kit z revidirano motorno elektroniko in izpuhom znamke Arrow, ki moč motorja poveča na 113 kW (153 KM). Ne glede na izhodno moč je motor povezan s šeststopenjskim menjalnikom, ki motociklu omogoča največjo hitrost 240 km/h.

Po besedah izvršnega direktorja podjetja MV Agusta, Timurja Sardarova so “številni kupci avtomobilov znamke Alpine tudi oboževalci znamke MV Agusta in obratno. Veselimo se sodelovanja z eno najbolj občudovanih blagovnih znamk v zgodovini avtomobilskega športa in smo prepričani, da bodo to novo, vrhunsko omejeno serijo navdušili kolesarji ljubitelji moto športa po vsem svetu.

Kot se za omejeno serijo spodobi, bodo pri MV Agusti izdelali vsega 110 primerkov, vsak izmed njih pa bo veljal 36.300 evrov. V ceno je sicer že vključen tudi dirkaški kit.

Galerija: MV Agusta Superveloce Alpine

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish