Možnost vrnitve Kubice 80 do 90 odstotna

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2017 .

Robert Kubica je nedavno testiranje dirkalnika F1 v Valenciji podprl še z nastopom na festivalu hitrosti v Goodwoodu, kjer je svoje možnosti za vrnitev v dirkalnik formule ena ocenila na 80 do 90 odstotne. Kubica je nazadnje v formuli ena dirkal leta 2010 z moštvom Renault pa naj bi nastopal tudi v naslednji sezoni, a se je pred tem hudo poškodoval na reliju. Poljak se je počasi vrnil za volan dirkalnikov na relijih, prejšnji mesec pa je z Renaultom opravil testiranje prvič po letu 2011. NA dirkališču Ricardo Tormo je z Lotusovim dirkalnikom sezone 2012 odpelja l115 krogov in kasneje dejal, da se spogleduje s pravo vrnitvijo v karavano formule ena.

Prejšnji konec tedna je znova sedel v dirkalniku v Goodwoodu in dejal, da je testiranje odpravilo 80 odstotkov vseh dvomov v možnost vrnitve. “Rad bi se vrnil v formulo ena, če bom stoodstotno prepričan, da lahko svoje dleo opravim dobro in to je moj cilj, ki sem si ga zastavil zdaj,” je povedal. “Čaka me še nekaj vmesnih stopničk, kjer bom videl, kako mi bo šlo. Toda ko odpraviš 80 odstotkov dvomov v enem dnevu, dobiš fantastičen občutek in to se mi je zgodilo v Valenciji. Bil sem šokiran, saj je bil občutek zares odličen. Ne govorim o hitrosti, nekaj desetink tu, nekaj desetink tam, toda občutki, ki sem jih dobil so bili neverjetni.

Ne morem kar takoj stopiti v formulo ena. Tega ne bom storil, saj bi bilo noro. Če bi mi ponudili nastop na dirki prihodnji konec tedna, bi ponudbo zavrnil. Ne zato, ker ne bi čutil, da sem zmožen dirkati, temveč zato, ker čutim, da ne smem prehitevati. Težko bi zavrnil ponudbo, toda po nesreči sem veliko delal na svoji psihi in ti zadnji meseci so bili zame najsrečnejši v zadnjih šestih letih. S prehitro vrnitvijo bi tvegal, da se bi lahko kaj zalomilo,” je še dodal Kubica, kateremu naj bi se neuradno kmalu obetalo še drugo testiranje z moštvom Renault.

Foto: renault