MotoGP zajel vsesplošni pretep – na Instagramu

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2021 .

Potem ko je Cal Crutchlow proti koncu drugega testnega dne padel, je objavo tega dogodka na uradnem Instagram profilu MotoGP komentiral Jorge Lorenzo in sprožil pravo malo vojno med dirkači.

Španec in Britanec sta si v lase skočila že takoj, ko je Yamaha uradno potrdila, da bo Crutchlow zamenjal Lorenza v vlogi testnega dirkača, zatem pa so se strasti nekoliko umirile, vse do drugega testnega dne v Katarju, kjer je Crutchlow padel. Lorenzo je padec komentiral z “I told you” oziroma “Saj sem vam povedal.”

Na njegovo objavo Crutchlow sicer ni odgovoril, je pa Lorenzu odgovoril Jack Miller: “Kaj pa če bi odrastel, saj se obnašaš kot otrok!!!”.

Lorenzo je Avstralcu vrnil žogico in napisal, da naj raje izključi telefon in zmaga na kakšni dirki: “Kaj pa če bi ti izključil telefon, nehal delati stoppije in začel zmagovati na dirkah? 26 let si star. Osredotoči se na to, kar je pomembno in ne trati svojega talenta.”

V vse skupaj se je kmalu vmešal še Andrea Iannone, ki trenutno služi 4 letno prepoved dirkanja zaradi dopinga, ki je zbodel Millerja in njegovo branjenje Crutchlowa: “Triller, pomagaj Crashlowu! Manj stresa, več smeha.”

V “pretep”, ki je sicer premočna beseda za malce tekmovalnega zbadanja med kolegi, ki se je zavlekel v ponedeljek dopoldan, se je nato vmešal še Aleix Espargaro, ki je na Lorenzov komentar Millerju odgovoril, da je on sam raje dober človek, kot pa prvak, na kar mu Lorenzo seveda ni ostal dolžan in mu najprej namignil, naj poskuša postati oboje, nato pa je dirkača Aprilie “seznanil” še s pomanjkanjem vrhunskih dosežkov v MotoGP: “0 zmag v 18 letih, resno!!?? Vedel sem, da imaš dobrega menedžerja, toda to, da si še vedno v MotoGP je čarovnija.” Pri tem je zanimivo to, da imata oba istega menedžerja, Lorenzo pa je temu dodal še “Cal in Jack sta vsaj zmagala na nekaj dirkah.”

Sledil je odgovor Espargaroja, ki je skupaj z vrsto nasmejhanih emojijev delil posnetek zaslona ankete Lorenza, v kateri je trikratni svetovni prvak MotoGP v petek spraševal, če si njegovi sledilci želijo slišati njegove vtise glede testiranj, ti pa so s skoraj 60% odgovorili, da si le teh ne želijo slišati od njega. Toda na rezultate je vplival prvoten Lorenzov komentar, ki je sprožil val reakcij na socialnih omrežjih, njegovi nasprotniki pa so tako v samo nekaj urah “naklikali” nekaj tisoč glasov proti, v anketi, kjer je sicer prevladovala prva opcija, preden je Jorge onemogočil glasovanje.

Vsesplošni “prepir” je vsaj med dirkači za zdaj pojenjal, vsekakor pa se pod vsemi objavami nadaljuje med navijači. Nekateri so menili, oziroma menijo, da je Lorenzo šel korak predaleč, drugi so se strinjali z njegovimi ocenami tako Crutchlowa, kakor tudi z argumenti proti Millerju in Espargaroju, tretji so “potegnili” z Millerjem in Espargarojem.

Pa vi? Na čigavi strani ste?

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish