MotoGP VN Teruela: Izjave najboljših treh na dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2020 .

Franco Morbidelli je suvereno dosegel drugo zmago v kraljevem razredu na dirki, ki je uradno nosila naziv Gran Premio Liqui Moly de Teruel, potem ko je kmalu po startu padel do takrat vodilni Takaaki Nakagami.

Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) – 1. mesto

“Neverjetno! To pa je bila dirka! Vedel sem, da moram voziti agresivno. Ko sem imel prosto pot, sem dal vse od sebe. Vsak krog je bil poglavje zase. Moja koncentracija je bila na zelo visoki ravni. Med vožnjo sem imel fantastičen občutek in 23 krogov je minilo kot bi trenil. Vedel sem, da moram dati svoj maksimum in zelo sem vesel, da se je vse skupaj končalo z zmago.”

Alex Rins (Suzuki Ecstar) – 2. mesto

“Bila je dobra dirka, veliko hitrejša kot pred tednom dni. Franco je bil od začetka zelo hiter. Želel sem mu slediti, vendar je bilo težko. Z Maverickom sva bila edina voznika z mehko prednjo gumo. Na začetku dirke sem s takšno konfiguracijo počutil dobro. Toda krog za krogom sem vse bolj čutil, da mi sprednje kolo vse bolj uhaja. Rekel sem si, da se moram malo sprostiti. Želel sem nadaljevati in priti do stopničk. Na koncu mi je uspelo.”

Joan Mir (Suzuki Ecstar) – 3. mesto

“Če sem iskren, danes nisem mogel pokazati kaj več. Mislim, da smo odpeljali zelo dobro dirko. Voznika pred mano sta bila že na začetku hitrejša in nisem ju mogel dohiteti. Bila so super hitri, tako da jima moram čestitati. Dal sem vse od sebe. Verjetno sem na začetku preveč obremenil pnevmatike in to me je nekoliko upočasnilo proti koncu dirke. Ampak v redu je. Še ene stopničke. To je impresiven rezultat, če upoštevamo, da sem začel z dvanajstega mesta. Danes so stopničke kot zmaga.”

Članek je objavljen tudi na strani vmax.si

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj