MotoGP VN Štajerske: Oliveira s KTM-om prekinil Ducatijev niz zmag v Avstriji!

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2020 .

Portugalec Miguel Oliveira je presenetljivi zmagovalec VN Štajerske po tesnem troboju za zmago v zadnjem krogu. Drugi je bil na koncu Jack Miller tretji pa Pol Espagraro, ki je v boju z Millerjem naredil napako in Oliveiri v predzadnjem ovinku dirke omogočil prehitevanje za zmago.

Jubilejna 900. dirka MotoGP je bila sicer v 17. krogu prekinjena zaradi nenavadne nesreče Mavericka Vinalesa, ki je v tretjem zavoju pri več kot 220km/h skočil s svoje yamahe M1, na kateri so odpovedale zavore. Motocikel je trčil v zaščitno ogrado in zagorel, Vinales pa se k sreči ni poškodoval.

Po ponovljenem štartu je dirko povedel Joan Mir, katerega pa je po polovici kroga že prehitel Jack Miller. Prekinitev dirke je koristila dirkačema KTMa, ki sta se po prvem krogu drugega dela vozila na tretjem in četrtem mestu, sledil pa jima je KTM-ov kolega Miguel Oliveira.

8 krogov pred koncem je Pol Espargaro napadel in prehitel Mira za drugo mesto, krog kasneje je v prvi ovinek napadel vodilnega Millerja, a sta si mesti le zamenjala, saj je bil predolg na zaviranju. Oliveira je dva zavoja kasneje Mira potisnil s stopničk.

6 krogov pred koncem je Espargaro znova poizkusil in uspel pri prehitevanju Millerja, v dvoboju za četrto mesto je Dovizioso izkoristil napako Mira in se prebil pred dirkača Suzukija, Oliveira na tretjem mestu pa je že lovil zavetrje Millerja.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish