MotoGP: Vinalesu oba petkova prosta treninga

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2021 .

Maverick Vinales je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih za VN Nizozemske v Assnu. Tovarniški dirkač Yamahe je na dirki v Nemčiji pred manj kot tednom dni zabeležil najslabši rezultat v razredu MotoGP, v petek pa je postavil najhitrejša časa obeh treningov.

Španec je Nemčijo zapustil jezen na moštvo, ki naj ne bi poslušalo njegovih težav, zato se je v Assnu odločil kopirati nastavitve moštvenega kolega Fabia Quartararoja. Zmagovalec zadnje dirke v Assnu je bil na prvem treningu 0.561 sekunde hitrejši od Quartararoja, ki je bil četrti, najbolj pa sta se mu približala Pol Espargaro (+0.111) in Alex Rins (+0.429).

Johann Zarco tudi tokrat ni bil daleč od vrha, saj je postavil peti čas treninga.

Popoldanski trening je zmotil dež, ki je tekmecem preprečil, da bi premagali čas Vinalesa, katerega je Španec postavil v začetku treninga. Drugi je bil Miguel Oliveira, ki drži mesto v najhitrejši deseterici, kar bi bilo za Portugalca lahko pomembno, saj je za tretji trening prav tako napovedan dež, tako da bodo dirkači težko izboljšali svoje čase v boju za avtomatično uvrsitev v drugi del kvalifikacij.

Tretji čas treninga je postavil Fabiuo Quartararo pred Marcom Marquezom, ki je k sreči brez poškodb preživel zelo grd padec v 11, ovinku. Dirkača Honde je vrglo čez motor na stezo pa je trdo pristal na kolena in desno roko. Nadaljevanja treninga se ni udeležil, zdravniški pregled pa ni pokazal hujših poškodb, tako da bo šest kratni svetovni prvak, ki je pred tednom dni v Nemčiji slavil presenetljivo zmago, lahko nadaljeval z dirkaškim koncem tedna.

Združeni časi petkovih treningov:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish