MotoGP Valencia: Bo Lorenzo napovedal slovo?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2019 .

V Valenciji bo danes ob tretji uri potekala izredna novinarska konferenca, na kateri bo Jorge Lorenzo najverjetneje napovedal slovo od dirk razreda MotoGP. Dorna je dopoldan sklicala novinarsko konferenco, na kateri bo prisoten Jorge Lorenzo, ob njem pa še šef Dorne, Carmelo Ezpeleta. Na enaki konferenci je lani na Sachsenringu svoje slovo napovedal Dani Pedrosa.

Lorenzu je pred tednom dni Ezpeleta na dušo položil, naj se vendarle odloči glede svoje prihodnosti, saj so njegove letošnje muke precej “žalostne”.

“Mislim, da se mora odločiti. Zelo dobro se razumeva, všeč mi je, toda razmisliti mora, kako želi nadaljevati svoje življenje. Če ga mučijo poškodbe hrbta iz Barcelone in Assna, potem naj zaključi kariero. Razmisliti mora, če se lahko vrne v staro formo. Ne maram ga gledati na devetnajstem mestu, čeprav dvomim, da bi se lahko prisilil, da bi dirke končal višje. Če po nesreči v Assnu z njim nekaj ni v redu, potem bo treba razmisliti o koncu kariere.”

Lorenzo ima s Hondo sicer sklenjeno veljavno pogodbo do konca sezone 2021, govorice o tem, da bo Španec ob koncu letošnje sezone zaključil kariero pa krožijo vse od dirke v Assnu, kjer se je hudo poškodoval in zatem moral zaradi poškodbe izpustiti štiri dirke. Čeprav ni uradno znano, kaj bo Lorenzo povedal pa španski mediji trdijo, da gre za napoved upokojitve.

Ob slabi formi na Hondi se je Lorenzo nekaj časa celo spogledoval z Ducatijem, kar pa je kasneje zavrnil in potrdil, da ostaja zvest Hondi. Toda tudi po njegovi vrnitvi na motocikel se rezultati niso izboljšali, medtem pa je boljšo formo na RC213V pokazal Johann Zarco. Francoz je predčasno zaključil letošnjo sezono s KTM-om in se za zadnje tri dirke sezone vrnil z moštvom LCR Honda, kjer je pokazal vzpodbudne rezultate. Že na prvi dirki s Hondo v Avstraliji je ugnal Lorenza, enako pa bi se najverjetneje zgodilo tudi v Maleziji, če ne bi padel po trku z Joanom Mirom.