MotoGP: V Misanu prvič na tribunah tudi gledalci

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2020 .

Dirki razreda MotoGP za VN San Marina in Emilie Romagne, ki sta na sporedu prihodnji mesec, bosta kot prvi letošnji dirki na tribunah smele gostiti tudi gledalce.

Potem ko je Dorna zaradi koronavirusa morala sprejeti številne omejitve in spremeniti protokole na dirkah, med katerimi je tudi izvedba dirk brez gledalcev, so dirkači letos odpeljali že tri dirke pred praznimi tribunami. Tako bo tudi ta in prihodnji konec tedna na dirkah v Avstriji, zatem pa sta na dirkališču v Misanu, kjer bo vstop dovoljen do 10.000 gledalcem na dan.

Na dirkališču bo poskrbljeno za varnost, saj bodo preprečili medsebojne stike velikih skupin ljudi. Med drugim bo za to poskrbljeno z določenimi parkirnimi mesti za gledalce na isti tribuni, prepovedano pa bo prosto prehajanje okrog steze in med tribunami.

Dogajanje na stezi bi si tako lahko v dveh tednih ogledalo do 60.000 ljudi, organizatorji pa so veseli, čeprav pravijo, da bi si želeli 160.000 gledalcev vsak konec tedna. Predvsem bo novica gotovo razveselila navijače italijanskih dirkačev, ki jih tudi letos v razredu MotoGP ne manjka, še posebej pa Valentina Rossija, medtem ko bi Franco Morbidelli, ki je letos očitno v dobri formi, lahko poskrbel za lepo dobrodošlico.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish