MotoGP: V Katarju dodatna testna dneva

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2021 .

Moštva in dirkači razreda MotoGP bodo v Katarju na voljo imeli dva dodatna testna dneva, potem ko so bila prva zimska testiranja v Sepangu odpovedana.

MotoGP je ta teden napovedal, da uvodnega tridnevnega testiranja v Maleziji letos ne bomo videli, saj so se v državi ukrepi za zajezitev virusa Covid-19 močno zaostrili. Po sestanku med moštvi, vodilnimi možmi MotoGP, Dorno in krovno organizacijo FIM je med drugim padla odločitev, da bodo načrtovana testiranja v Katarju podaljšana za dodatna dva dneva, oziroma bodo moštva in dirkači lahko motocikle prvič preizkusili 6. in 7. marca, nato pa sledijo načrtovana tridnevna testiranja med 10. in 12. marcem.

Še pred tem pa bodo novinci in testni dirkači 5. marca lahko opravili shakedown test, katerega bi sicer morali opraviti v Sepangu.

Poleg tetiranj pa so zbrani razpravljali tudi o možnosti spremembe datuma prve dirke sezone 2021. VN Katarja je sicer za zdaj na sporedu 28. marca, ko bo na sporedu prav tako uvodna dirka prvenstva Formule 1 v Bahrajnu, zato so na četrtkovem sestanku razpravljali tudi o možnosti, da MotoGP dirko v Katarju izpelje teden dni prej, torej 21. marca, kar bi tudi povečalo možnosti, da se dirko izpelje, saj bi vse osebje po testiranjih lahk ostalo v Katarju, s čimer bi se izgobnili lanskim zapletom zaradi potovanj. Sprememba datuma dirke na dirkališču Losail za zdaj še ni uradno potrjena.

Foto: Qatar Losail

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish