MotoGP v Brnu še vsaj pet let!

Avtor prispevka: , objavljeno 16. avgusta 2015 .

Karavana najhitrejšega motociklističnega razreda na svetu, MotoGP, se bo tudi prihodnje leto ustavila v češkem Brnu, saj so organizatorji pogodbo o prirejanju dirk podaljšali za novih pet let.

Dirkališče Brno motociklistično dirkanje gosti že vse od leta 1965, trenutna konfiguracija steze pa je v uporabi od leta 1987. Toda češko dirkališče, priljubljena destinacija za vse slovenske ljubitelje motociklizma, je bilo blizu tega, da pade s koledarja dirk MotoGP, saj bomo v prihodnji sezoni dobili dve novi dirki v Avstriji in Čilu.

Strahov pa je zdaj konec, saj je lastnik komercialnih pravic, podjetje Dorna Sports, podpisal dogovor, ki določa, da bo Brno na koledarju dirk vsaj do leta 2020.

“Češka velika nagrada je ena boljših dirk v prvenstvu, saj je na koledarju že 50 let, med gledalci pa je zelo pribljubljena, kar je vidno tudi letos po številu gledalcev,” je povedal Carmelo Ezpleta iz Dorne.

“Veseli smo, da smo s češkimi oblastmi sklenili dogovor, ki zagotavlja vsaj pet letno prihodnost velike nagrade na Češkem.”

Osnutek koledarja dirk sezone 2016 naj bi bil objavljen prihodnji mesec, od sedanjih dirkališč pa naj bi na njem manjkal le Indianapolis.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo