MotoGP uvaja digitalne plošče za signalizacijo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2021 .

Do leta 2022 bodo morala vsa prizorišča uveljaviti sistem, ki bo omogočal, da bodo signalizacijo ob progi dajale plošče. Poskusno bo EM Motosport zagotovil 22 plošč, ki bodo premične in jih bodo lahko uporabili tudi na drugih dirkališčih že ta vikend v Portimau na Portugalskem.

Sistem omogoča lažji pregled in uravnavanje s strani komisarjev in odgovornih za nemoten potek dirke. Plošče bodo tudi bolj vidne dirkačem in bodo tako poskrbeli za večjo varnost voznikov. Položaj plošč po progi bo določil FIM in bo na višini, da bodo najbolj vidni dirkačem.

Uporabili bodo kombinacijo plošč “T1” in “T2”, ki se razlikujejo po dimenzijah in zmogljivostih, pri čemer se T1 uporabljajo na območjih z dolgim ​​odsekom in hitrih ravninah, T2 pa pokriva ostali počasnejši del steze.

Od leta 2022 bodo morala vsa dirkališča, ki gostijo dirke MotoGP trajno namestiti plošče tipa T1. Letošnja uvedba plošč pa bo pomagala, da se bodo dirkači lažje navadili na novo signalizacijo ob progi. Plošče bo v prvi vrsti nadzoroval MotoGP Race Control, kar jim bo omogočilo, da takoj spremenijo stanje celotnega kroga, če bodo želeli. Vsaka plošča ima tudi konzolo, ki jo bo vodil maršal ob progi za lokalizirane rumene zastave in sektorske incidente.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish