MotoGP, Silverstone: Zarco osvojil pole position, Quartararo četrti

Avtor prispevka: , objavljeno 6. avgusta 2022 .

Francoz Johann Zarco bo dirko MotoGP za Veliko nagrado Velike Britanije začel z najboljšega štartnega položaja. Dirkač Pramac Ducatija je na kvalifikacijah postavil nov rekord steze Silverstone, do solidnega šestega mesta pa se je prebil Španec Aleix Espargaro, ki je na četrtem prostem treningu grdo padel. Dirkač Aprilie je padel pri okrog 185km/h, s steze pa so ga v zdravniški center prepeljali na nosilih.

Zarco se je na vrh razpredelnice časov prebil po tesnem boju z Jackom Millerjem, Quartararojem ter Maverickom Vinalesom, ki bo dirko začel z drugega štartnega mesta. Miller se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, Quartararo pa bo dirko, kjer bo moral odslužiti še kazen podaljšanega kroga, začel s četrtega mesta.

Francesco Bagnaia dirko začenja tik za njim, s petega mesta, Ducatijevi dirkači pa so si razdelili še preostala mesta v prvi deseterici. Marco Bezzechi je bil sedmim Enea Bastianini osmi, Jorge Martin deveti, Luca Marini pa deseti.

Fabio Quartararo bo dirko začel šele s četrtega mesta, odslužiti pa mora še kazen podaljšanega kroga.

https://twitter.com/MotoGP/status/1555915514337189888

Maverick Vinales je po poletnem premoru zabeležil najboljši letošnji dosežek na kvalifikacijah in bo v Silverstonu z drugega mesta poskušal ujeti zmago.

https://twitter.com/MotoGP/status/1555915888288841731

Zaradi grdega padca na FP4 je šesto mesto Aleixa Espargaroja toliko bolj vredno pohvale.

https://twitter.com/MotoGP/status/1555916866102640640

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj