MotoGP sezona 2020 s 14 dirkami, na koledarju tudi VN Portugalske

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2020 .

Dorna je zdaj tudi uradno odpovedala dirke v Argentini, na Tajskem in Maleziji, je pa na koledar dodala portugalsko preizkušnjo.

Letonja sezona bi bila najdaljša v zgodovini prvenstva MotoGP, saj naj bi dirkači nastopili kar na 20 dirkah, a so se načrti zaradi svetovne epidemije koronavirusa močno spremenili. Uvodna dirka v Katarju je bila odpovedana, potem ko so v Dohi nastopili le dirkači razredov Moto2 in Moto3, nato pa je sledila še vrsta sprememb koledarja.

Junija smo dobili začasni koledar s trinajstimi dirkami, na njem pa je bil rezerviran prostor za štiri dirke izven Evrope. Izmed teh se je najprej poslovila dirka v ZDA, zdaj pa so odpovedali še dirke v Maleziji, na Tajskem ter Argentini.

10. avgusta pa bomo dobili tudi uradno potrditev, kje bo potekala dodatna dirka v Evropi. Močno se ugiba, da naj bi bila dodana dirka na portugalskem, ki bo potekala na dirkališču Algarve v Protimau, na koledarju dirk pa naj bi ostala tudi v prihodnje, kjer bo izmenično z Valencio gostila finalno dirko sezone.

MotoGP se bo na Portugalsko vrnil prvič po letu 2012, ko so moštva nastopila na dirkališču v Estorilu, letošnja sezona pa bo prva sestavljena iz samih evropskih dirk po letu 1986.

Letošnje prvenstvo, ki bo tako obsegalo štirinajst dirk, je že opravilo z dvema dirkama v Jerezu, prihodnji konec tedna pa sledi VN Češke v Brnu, kateri pa bosta sledili dve dirki v Avstriji.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish