MotoGP Sepang: Miller najhitrejši na polovici drugega dne testiranj

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2020 .

Jack Miller je bil s časom kroga 1:58.641 najhitrejši dirkač dneva do 14 ure drugega testnega dne. Avstralec je bil za ve kot pol sekunde hitrejši od včerajšnje najboljše znamke, na drugem mestu pa je za njim zaostal Joan Mir z 0.090 sekunde slabšim časom. Franco Morbidelli, ki preizkuša nove dele na lanskem motociklu, je bil tudi tokrat blizu vrha na tretjem mestu s skoraj dvema desetinkama sekunde zaostanka.

Fabio Quartararo je danes prvič preizkusil letošnjo Yamaho M1, do zdaj pa je postavil deveti čas, 0.516 sekunde za Millerjem. Četrti čas je štiri ure pred koncem drugega dne držal Maverick Vinales, ki ima v garaži na razpolago kar tri različice Yamahe M1, tako kot tudi njegov moštveni kolega Valentino Rossi. Slednji je postavil osmi čas.

Peti je bil Alex Rins, na drugem Suzukiju. Z Mirom preizkušata nove aerodinamične rešitve, pa tudi novo šasijo. Pol Espargaro je z drugo verzijo KTM-ovega hibridnega okvirja dosegel šesti čas, zjutraj pa se je znašel tudi na tleh, a brez večjih posledic.

Marc Maruqez, ki še ni povsem okreval po operaciji rame, je odpeljal 33 krogov in zabeležil sedmi čas, njegov brat Alex, na drugi tovarniški Hondi, pa je trenutno na 16. mestu, z 1.020 sekunde zaostanka. S svojim najboljšim krogom je za tri desetinke izboljšal svoj včerajšnji najboljši čas.

Da je vseh šest proizvajalcev uvrščenih v prvi deseterici je poskrbel Aleix Espargaro, ki je bil za dve desetinki sekunde hitrejši, kot včeraj. Na stezi pa se mu je pridružil Bradley Smith.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish