MotoGP se ne bo spremenil

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2024 .

Lastniki prvenstva MotoGP mirijo gledalce in zatrjujejo, da se njihov priljubljeni šport ne bo spremenil.

Liberty Media je prevzela večinski delež Dorne, lastnice prvenstev MotoGP, MotoE ter WorldSBK, čeprav smo o tem poročali že pred dnevi, pa je do uradne potrditve prišlo danes. Novico so ljubitelji MotoGP sprejeli z mešanimi občutki, ena prvih stvari, na katero je pomislila večina je, da bo motociklistično prvenstvo postalo preveč podobno formuli ena, ki je od leta 2016 že v lasti Liberty Medie.

Toda lastniki obljubljajo, da bo prvenstvo še vedeno vodeno ločeno od F1, ter da za zdaj ne načrtujejo bistvenih sprememb.

“Povečanje publike in povečanje zaslužka sta vzajemna, čeprav obstaja lažno prepričanje, da si ta dva vidika nasprotujeta,” je povedal direktor Liberty Media, Greg Maffei. “Pri F1 smo videli, da je bilo lažje ustvarjati prihodek s tem, ko smo povečevali svojo publiko, saj je šport postajal bolj zanimiv našim partnerjem, promotorjem in sponzorjem. S povečanjem zanimivosti, privlačnosti in vse večjim povpraševanjem, se je večala publika in povečanje publike je za sabo pritegnilo tudi vse ostalo. Če nam je to uspelo s formulo ena, potem verjamem, da nam lahko uspe tudi z MotoGP. Gre za izjemen proizvod, z veliko bazo oboževalcev in neverjetnim nivojem tekmovanja ter razburljivosti, katerega ne nameravamo spreminjati. Naš cilj je ta šport približati širši publiki in večjemu naboru komercialnih partnerjev vseh okusov.”

Formula 1 je v zadnjih letih na koledar dirk dodala vrsto uličnih dirk, toda športni direktor Dorne, Carlos Ezpeleta zatrjuje, da MotoGP ne bo šel po tej poti, saj je takšne dirke nemogoče izvesti na uličnih stezah.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje