MotoGP Sachsenring: Vodstvo dirke napovedalo strožje ukrepe na tretjem treningu

Jack Miller Pramac Ducati MotoGP Sachsenring
Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2019 .

Po zaključku drugega prostega treninga MotoGP na stezi Sachsenring se je kar pet dirkačev, vključno z Valentinom Rossijem, moralo oglasiti v pisarni vodstva dirke, saj so ob koncu treninga ovirali Mavericka Vinalesa in Jacka Millerja. Poleg Rossija so se pri komisarjih znašli še Danilo Petrucci, Franco Morbidelli, ter dirkača moštva KTM, Pol Espargaro ter Johann Zarco.

Vinales in Miller sta ob koncu treninga lovila najhitrejši čas, ko sta v prvih treh zavojih naletela na omenjeno peterico dirkačev. Časov nista uspela izboljšati, Zarco pa je vse skupaj opisal kot veliko zmešnjavo: “Tekle so zadnje štiri minute in šlo je za nesrečno naključje, da se je na istem mestu zbralo toliko dirkačev,” je pojasnil Francoz, ki je dan končal na 19. mestu. “V MotoGP pazimo, da se to ne zgodi, saj ne čakamo drugih ali pa se umaknemo z idealne linije. Toda med drugim in tretjim ovinkom je zelo malo prostora. Če ne želiš biti na idealni liniji, moraš zapeljati na travo.”

Tudi Petrucci se je strinjal z Zarcom: “Nekateri dirkači so prihajali iz garaž, drugi so čakali na zavetrje,” je pojasnil. “Težava je, da se je v prvih treh ovinkih nemogoče umakniti z linije. Videl sem Millerja in se mu umaknil na desno stran, toda potem je naletel na oba KTM-a, tako da so bili sredi ovinka že trije dirkači, katere sva dohitela z Vinalesom.”

Nihče izmed vpletenih ni bil kaznovan, bodo pa na tretjem prostem treningu veljala strožja pravila. “Odločili smo se, da bomo zadnjih 15 minut tretjega treninga vozili pod pravili kvalifikacij,” je pojasnil Petrucci. “Če bo kdo koga oviral, bo dobil kazen. O tem pravilu smo govorili že v Assnu, da bi se izognili takšnim težavam.”