MotoGP: Quartararo si zasluži tovarniški paket

MotoGP: Fabio Quartararo si zasluži tovarniški paket Yamahe
Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2019 .

Fabio Quartararo meni, da si, tako kot njegovo moštvo Petronas SRT, v naslednji sezoni prvenstva MotoGP zasluži tovarniški paket. Yamaha je potrdila, da bo Quartararo, tako kot njegov moštveni kolega Franco Morbidelli, prihodnjo sezono na razpolago imel enak motocikel, kot Valentino Rossi in Maverick Vinales v tovarniškem moštvu.

To je omogočil glavni sponzor moštva SRT, Petronas, ki je zagotovil vsa potrebna finančna sredstva. Quartararo je letos osvojil kar štiri najboljše štartne položaje in se šestkrat uvrstil na stopničke za zmagovalce, zaradi česar meni, da si je v prihodnji sezoni zaslužil tovarniški motocikel. “Zelo sem zadovoljen,” je povedal. “Mislim, da smo si to tudi zaslužili. Dosegli smo nekaj dobri rezultatov, seveda pa gre zahvala Yamahi, Petronasu ter mojemu moštvu.”

Quartararo je na domači dirki njegove ekipe v Sepangu na petkovih treningih postavil nov rekord kroga. Popoldan je s časom 1:58.576 postavil nov uradni rekord in postal prvi dirkač MotoGP, ki je krog v Sepangu odpeljal v manj kot minuti in 59 sekundah. Francoz pa misli, da bo moral rekord še izboljšati, če bo želel biti najhitrejši tudi na kvalifikacijah. “To je šele petek, zato mislim, da bo v primeru lepega vremena, znova izboljšati rekord steze, če se želim uvrstiti v prvo štartno vrsto,” je povedal. “Vesel sem, da mi je uspelo, toda pomembneje je, da mi to uspe na kvalifikacijah in na dirki.”

Danilo Petrucci, ki s časom 1:58.239, katerega je postavil na zimskih testiranjih, drži neuradni rekord kroga, je prepričan, da bo v soboto Quartararo zlahka peljal še hitreje. “Na testiranjih ni bilo dežja, na stezi pa je bilo več gume, zato so bili pogoji boljši, kot danes. Ker bodo temperature nižje, bo steza jutri še hitrejša in mislim, da bo jutri Fabio premagal moj rekord,” je povedal dirkač Ducatija.