MotoGP pred pričetkom sezone še dodatna testiranja

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2020 .

Vodja moštva KTM Pit Beirer je za portal Autosport potrdil, da naj bi pred pričetkom sezone organizirali še dodatna testiranja.

Zaradi izbruha Koronavirusa je bilo že do sedaj odpovedanih oziroma prestavljenih štiri dirke. Praktično pa je tudi že povsem jasno, da tudi v mesecu maju, ko naj bi bile na sporedu tri dirke na delu ne bomo spremljali najboljših dirkačev na dveh kolesih. Po tem scenariju, ki pa se lahko prav hitro spremeni se bodo najboljši dirkači na dveh kolesih prvič pomerili v Barceloni. To pomeni, da bodo do takrat minili že več kot trije meseci pavze od zadnjih testiranj v Katarju. Beirer je potrdil, da so že stekli pogovori z vodilnimi možmi Dorne o organiziranju ponovnih testiranj pred prvo dirko – ne glede na to katera bo to. Ta naj bi sicer potekala teden ali dva pred pričetkom dirkaškega vikenda.

“O tem smo že razmišljali,” je dejal na vprašanje o možnosti izvedbe testa pred pričetkom sezone.

“To je zelo pomembno, saj ne moremo kar posaditi dirkačev na motocikle po tolikšnem času ter pričakovati dobro dirkanje. Zagotovo bomo organizirali testiranja ter nato začeli s sezono.”

Dorna je bila v tem zahtevnem obdobju ena najbolj proaktivnih motošportnih organizacij. Večkrat so namreč tudi že spreminjali oziroma posodabljali koledar.

Vodja avstrijskega moštva je sodelovanje s Dorno ter Mednarodno motociklistično zvezo (FIM) označil kot odlično. Zmotilo ga je le (pre)večkratno posodabljanje koledarja.

“Komunikacija je odlična. Predsednik FIM-a Jorge Viegas mi je bil vedno na voljo prav tako Dorne. Nekoliko nadležno je bilo le stalno posodabljanje koledarja. Skoraj vsak dan se je to zgodilo. Zdo se mi absurdno, saj nihče ne more vedeti kdaj bomo lahko začeli s sezono. Potrebno je počakati, da se najde rešitev. Potrebno je ostati realističen. Če samo pogledamo na stanje v Italiji vidimo, da ni nobene potrebe, da hitimo.”