MotoGP Portimao FP3: FABIO QUARTARARO najhitrejši, JORGE MARTIN grdo padel

Avtor prispevka: , objavljeno 17. aprila 2021 .

Fabio Quartararo je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu za VN Portugalske. Dirkaču Yamahe se je najbolj približal član pol tovarniške ekipe Petronas Yamaha SRT, Franco Morbidelli, ki je za Francozom zaostal 0.051 sekunde. V nadaljevanju treninga je na tretje mesto skočil Francesco Bagnaia z zaostankom 0.073 sekunde.

Trening je zaznamoval hud padec Jorgeja Martina v 7. ovinku 4 minute in pol pred koncem treninga. Dirkač Pramac Ducatija je obležal v peščeni izletni coni, od koder so ga odpeljali z rešilcem, pri tem pa je bil pri zavesti. Podrobnih informacij o njegovem stanju za zdaj še nimamo, a vas bomo o tem obveščali. Ob koncu treninga je grdo padel tudi mlajši izmed bratov Marquez, Alex, ki jo je na pogled odnesel nekoliko bolje, kot Martina. Zaradi rumenih zastav je kar nekaj dirkačev ostalo brez popravnega hitrega kroga v zadnjih minutah, eden izmed njih je tudi Marc Marquez, ki se bo za napredek v Q2 s tekmeci pomeril že v prvem delu kvalifikacij. V Q1 bo dirkal proti Valentinu Rossiju, Joanu Miru, moštvenemu kolegu Polu Espargaroju in Bradu Binderju.

V najboljši deseterici treninga se je z odličnim sedmim mestom znašel Luca Marini, ki je za Quartararojevim časom zaostal za nekaj več kot pol sekunde.

https://youtu.be/Xi1-bwVbeP0
https://twitter.com/MotoGP/status/1383359214026838018
Alex Marquez je grdo padel tik pred svojim bratom Marcom, ki se je vrnil po devetmesečni odsotnosti zaradi poškobe.

Med treningom pa sta se zapletla tudi Franco Morbidelli in Takaaki Nakagami. Dirkač Petronas Yamahe je v 11. ovinku celo trčil z Japoncem na LCR Hondi, a do padca ni prišlo.

https://twitter.com/MotoGP/status/1383346616577392652