MotoGP: Letošnja sezona se je končala pred štirimi dirkami

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2019 .

Cal Crutchlow pravi, da je bilo letošnje prvenstvo odločeno pred štirimi dirkami v Mugellu in sicer v prid Marca Marqueza, ki vozi najboljšo sezono v karieri. Aktualni svetovni prvak je prvih devet dirk letošnjega leta končal na prvih dveh mestih, z izjemo Austina, kjer je padel, potem ko je vodil z ogromno prednostjo. S petimi zmagami in tremi drugimi mesti pred zadnjimi desetimi dirkami sezone v točkovanju prvenstva vodi z 58 točkami prednosti, kar je največja prednost pred poletnim premorom po letu 2014, ko je zmagal na prav vseh dirkah v prvi polovici sezone.

Crutchlow meni, da je bilo letošnjega boja za naslov konec v Mugellu, kjer Honda in Marquez ponavadi nista kazala najboljše forme, a je aktualni svetovni prvak le za las ostal brez zmage proti Danilu Petrucciju. “Konec je, konec je bilo pred štirimi dirkami,” je po tretjem mestu v Nemčiji povedal Britanec. “V Mugellu je lani imel veliko težav, letos pa je bil drugi po tesnem boju z Ducatijevima dirkačema. Zares je poseben, letos pa dirka izvrstno, bolje kot kdaj prej in mislim, da motocikel na nekaterih področjih ni tako dober, vendar to nadoknadi s svojo vožnjo.”

Dirkač moštva LCR Honda meni, da ima Marquez dobre možnosti za uspeh tudi v Avstriji, kjer Ducati v razredu MotoGP še ni bil poražen. “Ne vem, če bo zmagal, vendar je tega zmožen. To mu je uspelo na zadnji dirki, kjer jim je vzel nekaj točk,” je povedal.