MotoGP: Letošnja sezona se je končala pred štirimi dirkami

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2019 .

Cal Crutchlow pravi, da je bilo letošnje prvenstvo odločeno pred štirimi dirkami v Mugellu in sicer v prid Marca Marqueza, ki vozi najboljšo sezono v karieri. Aktualni svetovni prvak je prvih devet dirk letošnjega leta končal na prvih dveh mestih, z izjemo Austina, kjer je padel, potem ko je vodil z ogromno prednostjo. S petimi zmagami in tremi drugimi mesti pred zadnjimi desetimi dirkami sezone v točkovanju prvenstva vodi z 58 točkami prednosti, kar je največja prednost pred poletnim premorom po letu 2014, ko je zmagal na prav vseh dirkah v prvi polovici sezone.

Crutchlow meni, da je bilo letošnjega boja za naslov konec v Mugellu, kjer Honda in Marquez ponavadi nista kazala najboljše forme, a je aktualni svetovni prvak le za las ostal brez zmage proti Danilu Petrucciju. “Konec je, konec je bilo pred štirimi dirkami,” je po tretjem mestu v Nemčiji povedal Britanec. “V Mugellu je lani imel veliko težav, letos pa je bil drugi po tesnem boju z Ducatijevima dirkačema. Zares je poseben, letos pa dirka izvrstno, bolje kot kdaj prej in mislim, da motocikel na nekaterih področjih ni tako dober, vendar to nadoknadi s svojo vožnjo.”

Dirkač moštva LCR Honda meni, da ima Marquez dobre možnosti za uspeh tudi v Avstriji, kjer Ducati v razredu MotoGP še ni bil poražen. “Ne vem, če bo zmagal, vendar je tega zmožen. To mu je uspelo na zadnji dirki, kjer jim je vzel nekaj točk,” je povedal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish