MotoGP: Kvalifikacije v Avstraliji odpovedane

Avtor prispevka: , objavljeno 26. oktobra 2019 .

Vodstvo dirke se je odločilo, da zaradi slabih vremenskih pogojev odpovejo kvalifikacije za VN Avstralije razreda MotoGP. Sporočili so, da bodo oba dela kvalifikacij izpeljali v nedeljo dopoldan, če bodo vremenske razmere to dopuščale.

Maverick Vinales je bil sicer najhitrejši na obeh petkovih treningih in na sobotnem tretjem, na katerem so dirkači zaradi močnega vetra vozili zelo malo.

Trening so kmalu odpovedali, ko je veter odnesel pitboard Jacka Millerja, tabla pa je potem pristala na startno-ciljni ravnini. Dirkači so vozili več kot tri sekunde počasnejše čase od petkovih, tako da se vrstni red na lestvici združenih časov ni spremenil.

V prvem delu kvalifikacij se bodo za napredovanje v hitrejšo skupino tako pomerili tako Jorge Lorenzo, kakor tudi Johann Zarco ter Fabio Quartararo.

Prav močan veter, ki ni pojenjal, pa je krivec za odpoved tudi četrtega treninga in kvalifikacij. Trening se je sicer pričel, a je sunek vetra v prvem ovinku s steze odnesel Miguela Oliviero, ki je pri visoki hitrosti nato padel. K sreči se pri tem ni poškodoval.

Če pogoji ne bodo dopuščali kvalifikacij v nedeljo dopoldan, bo startna vrsta določena na podlagi združenih časov prvih treh prostih treningov.

V tem primeru bi dobili zanimiv vrstni red. Z najboljšega startnega mesta bi dirko začel Vinales, v prvi vrsti pa bi po dolgem času dirko začel tudi Andrea Dovizioso ter Cal Crutchlow. Danilo Petrucci bi bil četrti pred Jackom Millerjem ter Marcom Marquezom v drugi štartni vrsti. Tretjo bi sestavili Valentino Rossi, Alex Rins ter Franco Morbidelli.

Quartararo bi po padcu na prvem treningu v tem primeru potegnil najkrajšo, saj bi moral dirko začeti z zadnjega mesta, Johann Zarco pa bi se v lov na prvo deseterico podal s petnajstega mesta, enega višje od Jorgeja Lorenza.