MotoGP, Jerez FP3: Nakagami najhitrejši, grd padec Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 1. maja 2021 .

Takaaki Nakagami je bil najhitrejši dirkač tretjega prostega treninga v Jerezu, katerega je zaznamoval grd padec Marca Marqueza, ki se je pred nekaj tedni vrnil po devet mesečni odsotnosti zaradi poškodbe.

Marquez si je lani julija prav v Jerezu zlomil desno roko, zaradi poškodbe pa je potreboval tri operacije in nekaj mesecev okrevanja. Dirkač Honde je padel v zadnjih minutah treninga in sicer v sedmem zavoju. Padec, ki je vključeval trk z zaščitno ograjo, je osemkratnega svetovnega prvaka vidno pretresel, a se je lahko pobral in se vrnil v bokse brez vidnih poškodb, kar je potrdil tudi zdravniški pregled v medicinskem centru dirkališča.

Španec je trening končal na dvanajstem mestu, saj mu ni uspelo izboljšati časa, zato se bo danes na kvalifikacijah s tekmeci pomeril že v prvem delu, kjer pa bodo nastopili tudi Jack Miller, Brad Binder ter Marquezov moštveni kolega Pol Espargaro.

Prav Binder je bil prav tako eden izmed dirkačev, ki so padli. Južno afričan je padel v petem ovinku, dirkač KTM-a pa se je kasneje še vrnil na stezo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish