MotoGP: Izjave vodilnih treh po veliki nagradi Aragona

Avtor prispevka: , objavljeno 29. septembra 2014 .

Jorge Lorenzo: Eden najboljših štartov v moji karieri, prvi krog je bil odličen. Naredil sem nekaj napak pri zaviranju. Prehitel me je en dirkač, sploh nevem kdo, vendar sem bil presenečen nad svojim ritmom, počutjem pri teh slabih pogojih. Bil sem previden, nisem si želel padca. Mislil sem si, škoda borim se lahko zaman, nakoncu pa bom končal vseeno kot tretji ali četrti. Ko sem videl da je Pedrosa ostal na progi, sem si rekel da bom tvegal in menjal motor. Ko sem končal krog, sem mislil, da sem na 12. mestu, mislil sem si ponovno slaba dirka, nakoncu pa sem vseeno ugotovil, da sem prvi, tako da se je odlično končalo in končno prva zmaga letos.

Aleix Espargaro: Na začetku sem začel slabo, potem pa sem napredoval. Ob dežju sem nekoliko tvegal. Ko sem prišel iz boksev sem videl, da je začelo še močneje deževati. Teh zadnjih 5 krogov se mi je zelo vleklo. Bil sem zelo nervozen. Vendar končno prve stopničke. Upam da bomo tako nadaljevali s samim delom.

Cal Cratchlow: Lahko smo srečni z današnjimi pogojev na stezi. Najprej sem poskušal ostati na motorju in narediti čim manj napak. Hvala Ducatiu, da niso obupali nad mano. Tudi sam nisem. Na začetku dirke nisem imel tako dobrega občutka. Mislim, da smo si danes zaslužili te stopničke, tako jaz kot moštvo.

Foto: MotoGP